emel saya di ezzreenn@yahoo.com untuk tempahan makeup

emel saya di ezzreenn@yahoo.com untuk tempahan makeup

Monday, July 30, 2012

Makeup elia (jejari runcing),azie dan fiza untuk photoshoot

Tersangatlah haus tokak aku sekarang ni haaa
Baru pukul 7.25 tengah hari..haishhhh
dapat air tebu sodap ni
tonggek-tonggek minum..miahahah
dan pagi-pagi lagi aku dah sahur ecekelim goyeng! ( kunun tiut ) puih! -..-'
perghhh sangatlah mabulossss kannnn
Ok berbalik pada tajuk...
aku haritu dapat job untuk makeup 
Elia (jejari runcing)
Azie ( owner azie collections)
dan
Fida (model cantek)
dan aku ni pon pagi-pagi lah semangat membawa berkat bersiap
siap kan senjata apa yang patut
holah..nak cari rumah si azie lagi...
pertama kali deliveeee pergi UKAY PERDANA
see! jangan ingat orang key-el dah katam jalan seanteri key el ni.. -..-'


elia a.k.a jejari runcing
aaaaaaaaaaaaaakkkkuuu makeup :'D miahahaha


azie a.k.a owner azie colelctions 
aaaaakuuuu yang makeupp :'D


fida a.k.a model cantek a.k.a pasa sandha katanya
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaakkkuuu makeupp :'D

miahahha agak kepoyoaan ayat "aaaaakkuu mekap ..." 

agak lama lah jugak nak habis
setat pagi tapi abeh petang
sampai tido-tido aku..
tapi besttt
sobab semua peramah 
alangkah indah jika di bulan hari biasa...boleh rasa masakan puan azie tu..
tapi puasa kan..apo kan dayoooo
tolan ayer liur jah...






candid time!!








ada baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaannnyak gambar lagi actually!!
nak tengok?
klik sini bebeh!


( jangan lupa LIKE sekali..miahahah )

dan nak dapatkan shawl yang digayakan oleh model-model diatas dengan pelbagai corak yang lain?
yezzaaaa! ada corak lain lah!! klik sini! :


nak inbox terus owner azie collections?? klik sini :


jadi sompono nak ghayooo ni... moh lerrrr soping moping tudung ..
mano tau nak buek hadiah ko hapoo..
lantak kome lah 

Seeeelaaaammmaaattt Haaaariii Raaaayyaaaa! 
teng teng teng tengg tengg tengg! ;p

p/s : tq to azie bagi kawe peluang turut serto dalam acara ni..

Friday, July 27, 2012

Aku kena kacau dengan hantu setan durjana..puih!!





Puih!!puih!!ppuuuuuuuuiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiihhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!
hambek kau! miahahah....
betapa hinanya...
aku paling tak suka bab ni
tapi bila dah kena dengan semua ni nak tak nak kenalah terima an an..
time ni barulah kalut ingat tuhan kemain
pastu baca ayat-ayat bagai

...............................................................................................................


 KES 1 


Masa tu aku dekat kampung
family aku semua nak pergi simpang 
simpang is pekan..kodai-kodai...
orang kampung sobot simpang -..-' ok by~
lepastu aku ni mood malas lah pulak an nak ngikot bagai
mood rasa nak duduk kampung je
"betol tak nak ikot ni akak?" soal ibu
"tak nak lah..malas..nak tengok tv" jawab aku
bila semua dah pergi tinggal lah aku keseorangan dokek kampung
mula-mula tak rasa apa tau
jam menunjukkan jam 6 petang lebih lah macamtu lepastu..
mood nak dengar radio pulak
aku pon off tv
bukaklah radio
kampung aku time tu ade pokok hutan bagai kat keliling
tapi sekarang semua dah tebang..
buat rumah 
lepastu...aku pun carilah channel dokek radio an
dah dapek channel apo layi..dongarlah sambil baco majalah kek ruang tamu
lepastu aku cuba kuatkan volume radio tau
syoklah dengar kuat-kuat an..
orang kampung pon bukan dongar
sobab jarak jauh-jauh
lopeh tu aku pon slow kan volume radio
tongah-tongah belek-belek majalah
tibo-tibo volume radio jadi kuek!!
aku pon pandang radio 
eh ? apsal kuek pulek ni? aku dah slow kan tadi??
macam-macamlah persoalan yang torbang-torbang kek kepala hotak den ni ha
lopeh tu den pon bangun poyi slow kan volume radio
duduk balek kek kerusi..
belek-beleh majalah
baru je nak belek 2 mukasurat volume tu radio kuek balek..
tibo-tibo bulu mato,bulu koning,bulu tangan,bulu kaki,bulu segala keturunan bulu lah dah mencacak seram
perasaan rasa macam ada orang perhatiiiiiiii je -..-'
aku pon apo layi!!
tutop radio!!!
lopeh tu keluar rumah duduk kek beranda
lopeh tu dudok kek kerusi tengok ayam-ayam dating dopan laman
tah camno tah tibo-tibo radio tu hidup + volume kuat!!
den apo layi!! toros berlari keluar rumah berlari keluar!!! 
nanges den!!time tu tak yah cakaplah
memang selender den kobar
bapak r..

*den ngah menaip ni pon tibo-tibo jadi seram bagai..boleh pulak ayah den tibo-tibo muncol kek pintu bilek..tokojut den!!! -..-' pruuu ayah ni!!tokojut sumsum pusat akak tau!

aku pon dudok lah luar rumah..tak masuk..
lopeh tu mak aku dongan yang lain-lain pon sampai dah lega aku!
mak aku cakap apsal dok lua ni maghrib-maghrib?
aku tak jawab
esok siang nye tu aku cerita semua
haishhh....-..-'



KES 2

Time ni aku study kolej
So normal lah student kono stay hostel yang disediokan an an
tambah-tambah pulek aku dan lain-lain adalah penduduk yang pertama duduk dokek hostel tu
kiro semua baru...kami lah yang perasminya..
bapak hontong... :'D kau hado???
mulo-mulo tu ok layi..takdo apo
lama-lama uh...macam-macam kes datang,terpa,singgah
tambah-tambah benda uh suka kacau student perempuan
bapak r...
kitorang yang student ni pon apa lagi bederau lah!
Pada satu malam...angin sepoi-sepoi memukul jendela
semua pelajar enak tidur diulit mimpi
tapi hanya satu pelajar ni je 
iaitu aku!
aku dah elok sedap asyik kusyuk steam bagai tidur aww
tah camne tibo-tibo roh aku tejaga awal
aku pon betul-betul kanlah selimut aku ,nak tutup kaki katanya
aku tido dengan kawan aku..katel dabel dekel
kitorang cantumkan jadi kembo...miahahha :'D lesbian tak?? miahahah
lopeh tu...tengah cari mood tido..tibe-tibe mood dah kelain..
rasa seram semacam..
tiba-tiba bunyik macam ada orang seret kerusi plastik dekat ruang tamu..
untuk pengetahuan korang..
time tu paling femes hemes kes bunyi orang tarik-tarik kerusi tau!
aku pon dah dengar..malas layan aww mule-mule* hantu pon nak study medic macam kitorang..miahahah

tapi makin cari mood nak tido..makin benda tu kacau aku nak tido
puih kau setan durjana! kacau mood aku tido! vudus!~
lopeh tu...aku pon betul-betulkan lah selimut macam biasa..paksa mata ni pejam juga..
tah camne tiba-tiba boleh pulak selimut ni elok dok atas, makin kebawah peginya
aku pon tarek lah selimut balik
dah elok-elok
boleh pulak ke bawah.. 
macam ada orang tarek selimut 
aku pon ishh!!! apsal ni!!
aku cakap dalam hati time tu
 " kau jangan kacau aku weh..aku nak tido..aku tak kacau kau 
pon an..esok aku ade kelas..kang aku ngantok doe "
elok-elok aku dah betulkan selimut..benda tuh seronok pulak main tarek-tarek selimut aku an
bapak gedik! hantu selimut hape
aku pon risauu dahhhh...kaki aku!!
aku tarek kaki aku ke atas kepit..tak mo julur bawah sangat...lepastu aku pelok kawan aku
kawan aku tolak aku!!
sampai hati!! sebab kacau dia tido..
aku kejut kawan aku bangun tapi tak nak.. cisss sampai hati kau...-..-'
hanya Allah je tau keadaan aku time tu..dan sesungguhnya aku berserah pada-NYA time tu
buat-buat berani tapi hakikatnya takut tahap lembu teberak!!!!




KES 3

dekat offis,tempat aku kerja 
aku time tu dah sampai offis tau
nak pergi punch card lah ni
tiba-tiba aku nampak kawan aku si Ira & Ummu
aku pon pelik awal gila diorang ni sampai
sebab selalunya diorang lah yang paling lewat siket sampai bandeng aku sebab time tu jam 7:15 pagi
aku nampak Ira sengih-sengih pegang air tea tarek* hantu pon ada hati nak minum tea tarkkk...puih! 
Ummu pegang nasi..
"awal gila diorang ni sampai? dah siap beli makanan pagi?" soal aku dalam hati
nak je tegur tapi entah kenapa mulut terkunci
aku tengok je
lepastu aku pun punch card macam biasa
time aku dah puch card tu aku nampak bayang diorang dari lirikan mata aku hujung-hujung lagi sipi-sipi ni..diorang tengah nak bukak pintu
aku pun pergi nak masuk bilek offis aku * kami sama offis ,sama tempat kerja,so sama bilek offis
lepastu yang peliknya aku tak dengar bunyik pintu ditutup
at least bila kita bukak dan nak tutup mesti dengar bunyi gedegang !! tutup an an
tapi ni tak
lepastu aku pon ermm tutup perlahan kot
aku bukak je pintu,masuk je dan betapa peliknya aku adalah lagi terkejut!!
Ira dah ada dekat meja dia tengah online facebook sambil sengih-sengih kerang basi
at least diorang maseh berjalan + letak beg ( dalam keadaan berdiri ) sebab baru masuk..
aku pon muka dah lain
aku tanya Ira
"ira...kau bukan baru masuk ke tadi?"
ira pelik tengok aku..
"akak..ira sampai jam 7 tepat kak..dah lama sampai.."
aku pun dah lain
"kau biar betik ira..jujur lah!!"
"ya allah betul lah kak..tak caya tengok punch card ira.."
"eh makanan yang kau bungkus tadi mana?
"haa?? makanan??? mana ada kak!...ishhh akak ni kenapa?"
"ummu?? mana ummu?? tadi kau dengan die an"
"akak..ira datang sorang lah kak..ummu mana ada sampai lagi "
aku pun haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!! -..-'
"habis tadi yang tadi akak nampak kau dengan ummu baru masuk bilek ni, pegang air + makanan,kau pun siap sengih-sengih kerang basi lagi..apa??"
" akak biar betul kak...ira dah lama sampai tau..jam 7 pagi.! awal dari akak rini"

sah! sah!sahhhh!!
apa yang aku nampak tadi?
-..-'

p/s : korang mesti ada pengalaman an ?? camne pengalaman korang tu?

Thursday, July 26, 2012

Sahabat yang baik adalah..

yang akan berada disisi kita ketika kita sedih,gembira,marah,ketawa,takut dan.....
pandai-pandai koranglah miahahah...*sambungan tajuk diatas

Tah kenapa tiba-tiba mood sadis bila terbukak file picture dalam lappy aku ni..
nampak pulak gambar-gambar masa zaman Saloma...miahahah
zaman setudy lah!...
dengan sepantas kilat...semua kenangan datang bermain dekat kepala hotak ...
betul kata LOVE BUNGA QUERIDA
meninggalkan mudah...tapi melupakan sesuatu kenangan itu sangat sukar :'D
an an an...
sape setuju kentut siket..pruuuuu ~__~'
sopan sangat kan korang! 
Aku nak share lah masa mula-mula aku setudy dulu..
mesti nak tau an?? an?? walau tak nak tau..aku gitau gak...
miahahahah...bersedialah baca karangan yang agak berjilid ni woi!
al-kisah

BAB 1 

*aceh dah macam novel pulek..puih!!

Keadaan ni Bukit Segar begitu sibuk sekali dengan bakal-bakal pelajar yang
 bakal tinggal di apartment LYL.
Ada yang datang dari Kedah,Pulau Pinang,Kelantan dan lain-lain tempat lagi.
Maseng-maseng sibuk mendaftarkan nama di meja khas yang disediakan.
Ada yang datang dengan ibu bapa,dan ada juga yang datang keseorangan tanpa teman.*mungkin jauh
Cuaca panas terik membuatkan maseng-maseng menjadi tidak 
selesa dan ingin segera sampai ke rumah maseng-maseng setelah diberikan kunci.
Datang seorang gadis ayu berbaju kurung pink,
tudung hitam meninjau-ninjau sekeliling.
Perasaannya berasa gementar dan risau kerana ini adalah kali pertama dia akan 
duduk berasingan dengan keluarganya.
*walau hakikatnya 15minit je dari rumah ke hostel..
tapi dah undang-undang..nak tak nak..kene duduk jugak..puihh!
"Nama?"soal warden disitu
":") "
"Ok..sila tandatangan disini "sambil hulur pen ke arah gadis itu
Sambut gadis itu dengan sopan...

"Ibu...akak dah dapat rumah..B-1-12.."* lupa dah nombor berapa..main hentam je -..-'
"Ok jom cari..."
Gadis itu pun pergi mencari rumah yang diarah seperti warden tadi 
bersama kedua ibu bapanya dan adik-beradiknya yang lain
*nasib baik ada adek ikot..boleh tolong angkut barang..miahahah

.........................................

Salam perkenalan pun bermula....
dan dari situ semuanya bermula
semua cerita bermula apabila 10 orang duduk di dalam satu rumah
3 bilik,2 tandas..ada ruang tamu,dapur..dapat katil sorang satu double dekel,
almari sorang satu tapi setengah-setengah hat dalam,meja belajar sorang satu,peti ais satu,meja makan satu,
6 kerusi makan,langsir baru setiap bilik..
dan untuk pengetahuan korang..masa aku masuk..semuanya baru tau!!
 kamilah orang pertama yang duduk dekat apartment tu dan sebagai orang
 pertama memang kena ngadap lah dengan hantu-hantu bagai sebago mukadimah...
bapak seram!!! puihh setan!! =..=' *menggigil bilo den hengat balek..

..............................................................................

Aku ada kawan...
yang sangat-sangatlah sporting + bijaksana

mereka adalah



Zura & Yana * aku yang tongah-tongah tu * kami satu bilik 

merekalah yang aku rapat dan kalau apa-apa aku akan refer dekat diorang

Kalau nak tau..time aku belajar dulu..hostel aku limit sampai jam 10 malam je tau!
kalau lewat kena tulis nama..bagi ID bagai..
budus nye warden time tu..memang aku sumpah seranah bagai auu time uh!! 
Ade uh...aku memang suke balek lewat...
aku bagi lah macam-macam alasan
"dari hospital lah.."
"dari kedah lah"

dari dari bagai...
walhal lepak tempat lain 
miahahahah

Tapi nasib baik ada diorang..leh cover...
aku lambat...diorang cover
diorang lambat , aku cover heheh ;p...
samo-samo cover ...bluekkk~
Lepas tu kalau gi mana-mana je...mesti sama-sama...
kalau ada masalah ke hape..mesti citer..
kalau tak citer rasa camne tah
kalau tak citer pon pasti akan tau gak! miahahah




aku dan Zura*aku tak tau kenapa aku melutut & salam dia camni =..='

dia ni budak paling genius lagi bijaksana,bijaksini,bijaksitu miahahah
aku jolos dengan die actually..
holahhh time exam je an..
aku punyelah belajar sampai ke pagi bagai...
sunguh-sunguh lah hapal ayat-ayat sains bagai...
tapi dia relax je...baca kejap pastu tengok tv..pastu kua dating..
bapak r!!! 
result nak gempak je! jolos aku! puih!! miahahaha
tapi dia dah nak awen..sonoknya :'D bila ade kawan nak awen awen ni an an
*dia nak amek aku mekap die tapi tak dapat sebab dah ada orang cop tarikh yang sama dulu dari dia...ermm... :(
"tulah apsal lambek Zuraa uik!!!!!! "

aku bila tah lah lagi..dalam poses mengumpol ni doee -..-'
bebulu nak ngumpol!! mihahahahahaha




ni Yana
my bestfrends....
aku suka marah dia...
aku suka buat muka masam + malas nak layan
miahahahha kesian yana
sebab mood aku tak betul
memang janganlah kacau kalau mood aku tak betul
songsang punye mood miahahahaha puihh!
Dia baik
time aku
sedih
gembira
takut
perlukan seseorang
semualah
dialah yang aku piker
aku tak tau kenapa
aku nak bagitau kau ni Yana

"masa time dinner kelas kite kat ARMADA hotel Pj tu 
kaulah orang pertama yang aku cari tau
bila kau ada...aku rasa berani nak speech ke depan
tak tau kenapa
kau ni macam ada aura habaq hang~
Rasa macam kembar lah..
kalau boleh biar ada kau..
baru aku semangat!
kalau tak ada
rasa macam...
down je
hurmm..


Sekarang semua tu dah berlalu
masing-masing sibuk dengan kerjaya masing-masing
aku minta maaf jika aku tidak luangkan masa dengan korang
bukan tak nak
tapi
aku sangat sibuk mencari rezeki+simpanan+penat jadi perlukan rehat..
masa weekend aku penuh dengan job makeup
itulah duit simpanan aku 
aku rindukan korang
dan tak pernah lupakan korang
sentiasa ingat korang
cuma masa yang membataskan hubungan kita
cewahhh ayat jiwang bagai...puihh! miahahah

Ada rezeki kita berjumpa kalian...
miss u Zura & Yana 








Tuesday, July 24, 2012

Aku makeup tanpa cukur kening!! Meh tengok ...

         Cara aku a.k.a den dalam bahaso nogoyi
  • memang tak akan cukur kening 
  • dan tak akan cukur
  • sememangnya tak cukur
  • tak cukur
  • dan
  • tak cukur
  • lgi lagi tak cukur
  • taaaaaaaaaaaaakkkk cuuuukurrrr lahhhhhhh!!
miahahahaha..... 
gilo!
Ok....pado ari sabtu lopeh..den main metap-metap...
stolah custiomoorrr den cancel trial makeup sobab ado hal lain dan akan dibuek pado ari lainnnn..alkesahhh..haippppp
lopeh tu den pon tak tau nak buek pao layi...
main lah metap-metap
kau hadooo??
miahahahah.. -..-' ok by!
Lopeh tu den pon kuarlan sonjato sotolah sokian lamo 
den tak main metap-metap dan share dokek rakyat jolato facebook nunnnnn

bonar ehhhh
pado ari sabetu
den ado joinnn koleh metap yang dibuek oleh sifu den iaitu
Suhaib Daud
den memang gomar bonar eh kek caro metap-metap eh
dan sotolah den mendongar apa yang ditorangkan sifu den...
upo ehh caro den ngan sifu den metap customer SAMO!!
bapak r....tak sangko den..
miahahahahah  
 dan hasilnya sotolah den beramas muko den 
dongan TANPO CUKOR KONING! hasil didikan sifu...*tq sifu! melutut sambil kutip pasir  *__*
atau dalam bahaso melayu
TANPA CUKUR KENING
miahahahah....


sobolum dan solopeh...
koning ori seeeeee!!! tak cukor!! 
so sapo kato dongan koning tak cukor tak boleh 
ala-ala Zainab Zaing?

dan jangan tanyo aposal laen bonar -..-'
hekau tanyo dalam hati...hekau buasir -..-'
k by!


tongah berangan persis Rozitacik percik wan Kembiang


ada muka bakal duta MAYBELLINE tak??
 miahahahahah :'D
 ok sila jangan kentot!


" persis barbie doll tak i "




memang jonih den snap gamba pesen gini
ala-ala duta MAYBELLINE
baru bosoni katonyoo
miahahah

den tak lah masok semuo gamba...
den masok senateronyolahhhh

nak tengok gamba lain?
boleh kolik sinin :



ok sampai sinin jo den menaip sambel mondongar lagu 
MICHAEL JACKSON- BILLY JEAN


nak dapek kan servis makeup den??
inbox den terosssss secara santun sambel tekobil-kobil di sinin :




tq baca wahai si kacak & si cantek ^__^

Me in Magazine


nampak tak aku dokek sinun??
tak nampak??
...memang tak dapek jodoh lah pasni korang~
miahahahah.... 
secara hakikatnya aku adalah tukang mekap
 kepada 3 orang gades!!
3 orang i tell u!!
mengangkang aku jadinya! 
miahahahahah
upss bahasa agak tersembur...... ^___*
Lopeh tu tah camno...
aku di pelawa oleh si organizer untuk pakai satu holai baju koleksi 
..ok lettew satu holai...dapek gak den meraso...
dah lamo tak jadi talent an ..miahahaha

Jom Chantek Chantek
sini!


cantek an??
So boleh lah kalau nak boli baju rayo,baju tak rayo  ,
 baju separo rayo ko hapo...
Dan tak somono-mono muko den pon
 ado tosolit kek colah majalh yang bernamo
FERMAG
muko dopan yang ni edisi Julai


fara mendoza...
eh silap..tu namo member fb aku ....miahahah puih puih!
Farah fauzana atau namo manja 
Fafau...

nak baca secara online pun hado... 
klik sini:

muka surat 80-81 :'D

Ok tu je...

by

p/s : lapanya...bilo nak ajan ni..
selamat menyambut bulan ramadhan yo :'D

Thursday, July 19, 2012

Aku pakai Golden Collagen dan kulit aku dah tak berminyak!!

Tajuk kalau nak panjangkan lagi boleh tak agak-agak? miahahahhaha 
Aku pakai Golden Collagen dan kulit aku dah tak berminyak!!
"aah senah oiii..kulit aku ni yang berminyak teros 
tak berminyak pastu yang amgicnya dalam masa 1 hari je tau!!kau hado??"
miahahahah..
Pada mulanya aku pun ragu-ragulah jugak an betul ke benda alah ni?
Kang tak pasal-pasal jadi mumia muka aku persis Normalakamsaripah.
 gituw....kau mampu ke?? miahahah
Tapi bila barang dah sampai dokek rumah aku,nak tak nak konolah torai jugak an...kalau tak membazir pulak!
So meh aku nak share kat korang benda apa tu? 
Yang mana ianya boleh menghilangkan jerawat,parut,membantu kulit yang berminyak supe orang minyak jadi lembap-lembap ala-ala snow white dan lain-lain lagi.
jeng jeng jeng..taraaaa memperkenal kan


GOLDEN COLLAGEN GEL 

Inginkan wajah halus mulus seperti bayi? 

Kini bukan lagi mustahil! Rahsinya.. GOLDEN COLLAGEN GEL!!

MENGAPA INI LEBIH BAIK?
-BAGI YANG WAS2 DENGAN PENGGUNAAN PLACENTA PRODUK INI TIDAK MENGGUNAKAN BAHAN TERSEBUT UNTUK TUJUAN PEMPROSESAN..

♥ KANDUNGAN TERPENTING : 

YLANG-YLANG AURA.. APE TU??

-Ylang-ylang juga berupa pohon, tetapi TIDAK SETINGGI pohon kenanga biasa. (kurang 3 meter) .. dikenali sebagai genuina.
Ylang-ylang merupakan tumbuhan asli Filipina.

COLLAGEN PEPTIDA.. APE TU??

-Peptida Kolagen memiliki berat molekul lebih kecil iaitu 500-2000Da. Ini 300-600 kali lebih kecil daripada kolagen, maka ia dapat diserap oleh tubuh secara langsung.
-Kolagennya diperolehi daripada Sisik Ikan Laut Dalam dengan Menggunakan Teknologi canggih.
-Ia berfungsi untuk membekalkan kelembapan dan penghidratan dalam kulit.
Ia menggalakkan keseimbangan hormon dengan tindakbalas penghaidratan dan kekenyalan kulit.

************************************************************* 

GOLDEN COLLAGEN GEL gabungan 3 bahan utama yang bakal merealisasikan impian anda untuk memiliki kembali wajah halus, cantik dan licin! 

Hanya sebiji sehari sudah cukup untuk mengembalikan keserian wajah, tampil lebih bersih, cerah dan bebas cela. Dengan penyerapan yang pantas, menyejukkan kulit, bauan yang harum dan memberikan kemasan selembut satin pada kulit tanpa kesan berminyak. 

Alternatif buat mereka yang was2 pada penggunaan serum yang mengandungi plasenta. Kesan yang sangat mengagumkan! 

*************************************************************

FORMULASI UNGGUL GOLDEN COLLAGEN: 

KOLAGEN PEPTIDA 

-Peptida amat diperlukan dalam penjagaan kulit. Kajian mendapati ia mampu untuk mengurangi tanda-tanda penuaan pramatang dengan meningkatkan penghasilan kolagen, sejenis protein aktif yang memulihkan tisu kulit, menjadikan kulit lebih tebal dan mengurangi garis halus/kedutan. 
-Peptida berupaya mengawal dan merangsang kolagen aktif, menembusi kulit ke lapisan dalam tanpa kemerahan atau kerengsaan. 

EKSTRAK BIJI ANGGUR 


-Salah satu sumber antioksidan paling ampuh untuk manfaat anti-penuaan dan radikal bebas, berkuasa melindungi kulit daripada kerosakan akibat terik matahari serta pencemaran, memerangi jerawat dan ia juga boleh mengecutkan vena varikos. 
-Mengandungi lebih banyak kuasa antioksida daripada vitamin C & E. Kajian saintifik membuktikan bahawa kuasa antioksida proanthocyanidins yang dijumpai dalam ekstrak Biji Anggur adalah 50 kali ganda lebih besar daripada vitamin E dan 20 kali lebih besar daripada vitamin C. 

YLANG YLANG AURA 

-Sumber tumbuhan (haruman bunga nya sangat wangi, diekstrak untuk minyak aromaterapi) yang mempunyai kesan menenangkan kulit dan jiwa, memberi imbangan kelembapan yang diperlukan, menjauhi kekeringan dan kulit kasar, juga boleh membantu menentang bakteria yang sering menyumbang kepada pertumbuhan jerawat. 

**********************************************************

Cara Guna: 
- Bersihkan wajah dengan pencuci muka yang bersesuaian dengan anda..
- Pusing dan tarik hujung softgel hingga terbuka/terputus (elakkan penggunaan gunting). 
- Oles lembut bermula dari leher naik ke wajah, biarkan sehingga ia meresap sepenuhnya.
- Selepas beberapa minit boleh diikuti dengan pemakaian krim siang/mekap. Juga sesuai sebagai pengganti krim malam.

***********************************************************


biasanya bila kulit yang dah berminyak,pakai benda yang berminyak,bila bangun pagi...
kulit muka pun akan berminyak kan? Tapi trust me! 
Dalam masa satu hari je aku yang kulit berminyak ni pakai..
bangun pagi je esok..jujur aku katakan tak berminyak! Jujur hokeh! 
Tq Syuhada sebab memperkenalkan benda alah ni kat kita 


AWAS!
jangan gunting tali pusat dia!
tapi korang kena tarik,pusing-pusingkan ia...miahahahha
macam gentel karipap pulek..muahahahahahahahahah :))
Bila dah bukak,terus campak dokek muka tu...
sapu...dongan ponoh lomah gemalai lagi omantik.. :"> aww aww


aku pun ada parut...
dan syukur parut beransur hilang :)
bagus Collagen ni!
holiawww baq hangg~




yang ni hasil penyelidikan dalam masa 1 hari je
esok tu bunga teros on9 fb bagitau Syuhada hasilnya
bapak over tau!
miahahah


yang ni hasil penyelidikan orang lain...
sebenarnya ada banyak 
tapi aku tunjuk insan-insan yang terpileh je miahahahah


So kalau korang rasa berminat nak dapatkan benda ni..
bolehlah order secara beramas mesra ye..miahahah
dokek Syuhada 


nak tengok gambar lain pon bulih...klik sini 


eh eh macam sama je? mihahahahah

aku ni pun baru je nak order lagi 1 mangkuk..
dah abehhh T__T wuuuuuu sadis!
nak agi nak agi nak agi!!


Tq baca si hensem dan si cantik :)


Tuesday, July 17, 2012

Makeup Dinner Sha macam biasa tanpa cukur kening!

Siapa yang dapatkan khidmat aku..yep! yep ! 
aku memang tak akan!! tak akan cukur kening..
sebab bukan jenis aku..miahhahah
tapi aku akan tutup kening-kening yang lebat tu dengan teknik 
power rangers aku...mihahahahha
go go Power Rangers!
Aritu aku dapat job makeup Sha untuk dia ke dinner opis nya...katanyaa....
Dan nasib baik time tu ibu aku free dan nak ikot aku..
*boleh tunjuk jalan..mihahhahah...
mengambil kesempatan dikala kesempitan! puih! -..-'
Actually mekap Sha ni jam 4 petang..pagi tu aku ada makeup dekat KL..

Lepas je habis mekap dokek Kl..aku pon apo layi
tokan minyak ke bangi...bapak r...jem tak hengat Kl annn...
lagi-lagi waktu hujung minggu
skip
skip
skip

Dah sampai bangi...jeng jeng....
*malas taip...miahahah


sebelum dan selepas...
inilah Sha
dan aku tak tau kenapa...
kebanyakkan orang yang aku mekap
semuanya muka ada iras-iras retis...
yang ni cer teka macam siapa?
macam MISHA OMAR an an an ^__^'


D' eyesadowwwwwww ~__~
kau hado?


kening tu aku tak  cukur...
aku guna senjata aku rahsia nenek turun temurun
maaf aku tak boleh share macamana caranya
miahhahahhahahahah


KAMI

lepas siap je,dia oun kene gerak ke Shah Alam...
dan syukur dia suka
actuallly untuk pengetahuan korang
mekap dinner kenalah tebal tau
sebab malam
jadi tak nampak
so so soooo
janganlah mike pelik kenapa mekap dinner tebal
dah memang tulis dalam buku resipi lagi

Nak tengok pic lain selain ni?
klik sini :

(LIKE ALSO pelishhh ^__^)

dan nak dapatkan servis makeup dari sentuhan tangan aku yang lontik ni?
mihahahahha..inbox aku terus dokek sini bebeh :


Tq baca korang!
susah-susah je
 =D