emel saya di ezzreenn@yahoo.com untuk tempahan makeup

emel saya di ezzreenn@yahoo.com untuk tempahan makeup

Sunday, September 30, 2012

Langkawi part 1

       Awal-awal lagi dah aply cuti dekat bos.dengan harapan bos bagi cuti selama 2 hari + harini hari senin 1 oktober 2012  aku terpaksa cuti tanpa surat sebab terlampau penat ngangkung dalam bas selama 7 jam.semalam aku pun aku sampai KL pagi buta..sedangkan time uh manusia baru sibuk nak bangun pergi ke pejabat bagai -..-' erk..



      Aku pun dengan hati gumbira apa lagi bila dah dapat cuti yebedabedu lah an an..aku pun dengan nafsu memuncak pun mengira hari nak ke LANGKAWI.ni pon rombongan cik kiah sekolah ibu aku.tapi macam ibu aku die cikgu bahagian Pendidikan Khas so group-group tu lah yang ikot.tapi ada juga cikgu,parents yang lain nak ikot.tak kesah sebab lagi ramai lagi bagus dapat memenuhkan bas yang panjang gedabak uh.



      Tapi aku ni agak alergic jugaklah nak naik bas waktu malam-malam bagai ni.sebab kepala hotak aku dah bayangkan "camne lah nanti kalau driber uh tetido" ,"tibe-tibe cik ponti melintas dopan jalan ke", "bas rosak ke" dan seanteronya dengan pelbagai bayangan negatif.tapi tu lah syukur alhamdulillah semuanya selamat dan tak ada apa-apa yang berlaku.tq ALLAH kerana memberi kami peluang selamat sampai ke destinasi untuk menikmati keindahan dunia yang fana ini.



       Date 27,28,29,30 adalah date aku dan rombongan bagai berada di LANGKAWI.kiranya 3 hari 2 malam lah camtu.sebab kitorang bertolak dari KL pada 27/9/2012 jam 11 malam dan sampai sana pon tepat-tepat jam 6 pagi date 28/9/2012!sharp hokeh!kau mampu ke?miahahah.sedang orang lena diulik mimpi,kami dok gedegang gedegung dalam bas nak ke utara.sampai saket-saket jugaklah tengkuk aku bagai ni.dah macam ulat gonggok yang comel sedang melentik.


aku dengan adik aku dalam bas time ni baru nak bertolak
*malam,tak perlu kot nak bemekap bagai an,hekau hengat hekau rozita che wan?
miahahahaha



        Perjalanan kami diuruskan oleh seorang jejaka yang manis orangnya bernama encik AZRI.berkening lebat,bermata sayup-sayup,berbulu mata lebat melentik persis pakistan sangat manis orangnya.lenggok suaranya berkata-kata,warga MELAYU u allss..muda layi...miahahah..ahaiii.*amboi kemain kau kan.miahaha dan juga driver bas adalah warga INDIA yang sangat pemalu orangnya,segak membawa bas dengan penuh berhemah dan bersemangat waja lagi kudus!.macamni lah baru best! mieheheh*mana tah gambar rasa ada dalam kamera mak haku.

...........................................................................




      "ok semua bangun kita dah sampai di Jeti Kuala Perlis.amboih lena tak tidoq?"soal encik Azri.syukur kitorang selamat sampai ke destinasi dengan izin-NYA yang memakan masa 7 jam.bebulu gaklah dok lam bas an.


nilah dia jeti kuala perlis baq hang.
gambar ni aku dapat dekat google sebab aku tak dan snap pakai kamera DSLRXYZ dahku itu


kitorang pon singgah solat dekat masjid terapung kuala perlis
indah ciptaan-NYA dan sangat cantek masjid terapung ni tau!


jam 6 pagi tepat syukur kami sampai di KUALA PERLIS untuk ke jeti
bot kami jam 8.00 pagi
so kenalah siap cepat-cepat kang tertinggal memang taklah kannnnn..



bot di jeti kuala perlis
ada 3 tingkat
perjalanan dari jeti kuala perlis ke langkawi mengambil masa selama 1 jam!
see 1 jam!berbulu lagi lah duduk dalam bot 
tapi tak pelah.pergi dengan harapan ni!
semangat!



masuk-masuk bot terus perah santan terasa seperti berada di dalam flight 
miahahha...sejuk + penat + mengantuk ayam

     Dah pun sampai ke Langkawi yang memakan masa 1 jam.Hello Langkawi tempat yang bersejarah.Rasa teruja dan eksaited giler tenuk bila kaki ni dapat pijak tanah bersejarah ni.Siyes.rasa kearomaan tu lain dari lain baq hang.


Welcome to Langkawi Permata Kedah



     Lepastu kitorang diberitahu oleh encik Azri yang hotel buka jam 2 petang jadi nak tak nak kena lah berjalan dulu dengan berkeadaan tak mandi :'D.aku yang dengar ni pon ok foine! -..-' boleh tak korang bayangkan satu hari tak mandi lepastu boleh dengan gumbiranya berjalan ke sana ke sinun dengan tak mandi.



    Tapi nasib baik aku sempat gosok gigi,cuci muka dekat masjid Kuala Perlis time nak solat Subuh uh.giler arr bau masing-masing.macam-macam perfume ada.DKNY,CC,POLO?bagai semuo hado.limited hokeh miahah.leh geng ngan bangladesh camni baq hang.miahahha..dan dan dan,nasib baik ada mekap,at least bermekap lah juga muka aku ni siket dari muka tak mandi walau hakikatnya tak mandi!hahahahahaha lawak bila ingat balik.choii!sampaikan wartawan tu cakap "uishh macam dah mandi eh muka?"aku pun -..-' erk hahahah inilah magicnya mekap.kau mampu ke? " miahahah!ok by! -..-'



     Lepastu kitorang pon gi lah bekpes area Langkawi uh kasi perot ni diisi.dan tengah aku makan "ni mesti ada yang tak gosok gigi ni..kemain sodap maseng-maseng melantak! miahahah tu yang sodap bertambah-tambah..molokat!!pastu pastu dengan bangga kitorang satu bas semua tak mandi pergi jalan-jalan dekat LANGKAWI dan destinasi pertama adalah Pantai Pasir Hitam.Kenapa dia hitam?Ade kesahnya.nak tau sila seacrh encik GOOGLE ;'D




tak mandi pon tak mandilah janji jalan miahahah



see..pasir nya warna hitam.memang hitam!
indah pemandangan  bukan?
dengan bunyian air laut + angin sepoi sepoi gedik memukul ahai..



     Ada lagi kisah aku nak share ke destinasi lain dan sememangnya sangat pueh hatilah aku cakap dan tak nak balek diikotkan!aku akan sambung entry seterusnya ke Cable Car dan lain-lain mengikut part by part sebab banyak :'D 



   Pastikan korang setia membaca blog aku yang tak seberapa ni :"} *sambil kelip-kelip mata.Langkawi!!!!!!!!i miss u !!!




*masih lagi di part tak mandi lagi :'D







Monday, September 17, 2012

Rahsia kecantikan Saya

Terlalu ramai yang inbox aku tanya macam ni

"kak bunga pakai apa ye muka nampak sehat je"
kak bunga ada makan apa-apa tak macam collagen ke vitamin ke hape-hape?"
"kak bunga beli kat mana ek ? mana nak dapat?"
dan bermacam lah soalan...
ada yang aku jawab..ada yang aku tak jawab sebab saja nak kasi sepeliseeeeee!!
miahahaha...sebab aku memang dah set...aku nak updated dalam blog!
yelah sebab kalau dalam blog bolehlah aku berkarangan bagai an an an...
Ok actualllyyyyyyyyyyyyyy pada mulanya aku ragu-ragu juga lah 
dengan benda-benda yang macam vitamin-vitamin pil-pil bagai ni..yelah..
masuk dalam badan an mau tak risau
kot kot kena buah pinggang abeh rosak bagai..an...-..-'
tapi setelah di kaji selidik bagai....sampai ke akar umbi..
aku pon cuba lah torai dengan bacaan BISMILLAH
alhamdulillah sepanjang aku mengamalkan benda ni..so far ok...
bagi feedback yan positif baq hangg!
ok ok...aku tak bebel banyak..sebab korang mesti nak tau apa mende lettew an an...
ni lah benda yang aku dok tolan sobolum tido :)


Vitamin C yang sangat bagus untuk kulit badan kita :)


Pil Vitamin C 500mg – recommended by doctor cara pengambilan :
 dua biji sehari ( pagi dan malam) selepas makan



pakej vitamin c bermula dengan: 30 biji 60 biji 

QUALITY SAMA SEPERTI ANDA MENGAMBIL INJECTION & HARGA JAUH LEBIH MURAH DENGAN KESAN LEBIH BAGUS! SELAMAT & DIJAMIN BERKESAN

VITAMIN C.. Untuk kulit yang lebih putih,gebu,tiada cela,licin dan berseri-seri...
 100%  utk mengatasi masalah kulit di samping menguatkn imun badan. 
1 biji ubat bersamaan 7biji sunkist! 
Vitamin C ni CLINICAL produk from MALAYSIA , bukan ORGANIK ! DOCTOR PAKAR KULIT buat sendiri bukan dari HOLLAND .Memang tak da keluaran atau BRAND apa-apa
 (yang sama bentuk & seakan akan sama )
WE’RE DIFFERENT ! 
KERNA PRODUK KAMI BERKUALITI 
DAN DISYORKAN DOKTOR PERIBADI) 
Bukan nak compare dengan produk lain . kalau nak order , ORDER dari DEALER SAH seperti kami  , takde jual di mana2 farmasi yer . hospital & klinik je
halal dan ada kelulusan KKM . Ori produk FROM DOCTOR ada all certificate. kalau tak halal ,i pun tak makan dear hehe tambah-tambah jual lagi lah buat tambah dosa-dosa i bagi orang amik benda haram . dah berapa balai polis & hospital hantar vitamin ni , 
dijamin ada cop dr kementerian kesihatan
kesan yang bagus dari produk yang bagos ! produk MALAYSIA TERBAEKKKKKK


TANDA-TANDA ANDA KEKURANGAN VITAMIN C

1) Mudah tertekan dan STRESS...
2) Kulit sangat kering dan bersisik
3) Luka lambat baik

4) Mudah selesema dan bersin

5) Wajah nampak tua berbanding umur (vitamin C penting untuk pembentukan kolagen)
6) Mudah dapat ulser

8) Mudah demam

 JOM PM di INBOX or SMS 0175888496 now (3jenis vitamin terbaek untuk anda)

1)     VITAMIN C 500MG
2)     IQR1000 (abg vitamin c 500mg)
3)     PF VITAMIN (UNTUK MUKA PINKISH + GEBUSS)


ni pulak hasil testimoni customer hasil makan Vitamin C ni :)



haaaa ni lah gambar tuan badan yang bagi komen pasal hasil makan Vitamin C uh 


.........................................................................................

Ada lagi satu Vitamin C! Tapi lain dari Vitamin C 500g tadi..
yang ni namanye IQR1000 (Vitamin C)yang ni 


Tablet yg mngandungi 1000mg vit c and 500mg glutathione gabungan mantap yg
 mmpu buat Kulit cerah,mulus and tiada cela hnya dlm msa 2minggu ! dijamin kesan yg lebih umphh..


 Sesuai utk yg mmpunyai msalah kulit yg amat teruk... 

1 tab perday sudah mncukupi! :)
( tablet dan bentuk sama seperti vit c 500mg tapi lebih besar & panjang 
berwarna orange kuning-kuning and tiada garisan di tengah-tengah)



HANYA DALAM MASA 2 MINGGU ANDA AKAN LIHAT HASILNYA

1. ABSORB 3 KALI GANDA
2. KULIT AKAN CERAH SEKATA DALAM MASA 2 MINGGU
3. MAMPU BERTAHAN SEHIGGA 8 JAM DI DALAM BADAN

4. MAMPU MEMULIHKAN TON KULIT TIDAK SEKATA

TESTIMONI GAMBAR :


See!!! Beza an an an...so apa lagi ! try it!! sangat bagus! :)

.....................................................................................................

Lepastu yang ni aku suka..best giloss bag hang!


warna warni kan ? ;D comel je..miahahah

Yang ni namanya PF Vitamin 

PF vitamins-(premium formula) BUKAN multi-vitamin ya..
dia adalah vitamins yg formulated khusus 4 skin,hair and nails. 


Antara Kelebihan and beza with vitamin C: 


1) PF adalah pure vitamins tanpa campuran collagen yang membahayakan..
jadi sangat selamat untuk ibu mengandung and menyusu dan orang berpenyakit.

2) Pf,bertindak sebagai zat yang akn membantu badan membuang sisa2 yang tak diperlukan...
Bukti? Bila amalkan pF and akan buang air kecil bewarna KUNING PEKAT,
ini menunjukkan badan bertindak balas dengan vitamin..
Dan juga menunjukkan kualiti vitamin ini..sebab tu pF tak
 digalakkan ambil malam sebab ia agak panas sebab akan
 keluarkan toksin dari peluh juga.semua simptom ini menunjukkan yang badan
 semakin sihat and hilang sisa yang xdiperlukan...

3) Yang paling best about pf ..semua zat vitamin yang masuk ke badan separu akan disimpan.. 
Pf tak macam vitamin lain..dia ada timed-released maksud nya
 dia tak akan buang semua zat vitamin dalam badan macam vitamin lain..
Pf adalah vitamin yang akan kekal lebih lama.jadi kalau ambil and stop pun xakan ada masalah...

 4) Dan pF adalah vitamin yang mampu mencerahkan keseluruhan badan, mencantikkan kulit dan menghalan pertumbuhan jerawat, mengurangkan masalah kulit kering dan kuku yang buruk serta mengilat dan menguatkan rambut! Oh ya... Ianya membantu menegangkan badan dan membentuk bentuk badan idaman... 
Plus PF sangat sesuai untuk lelaki dan wanita..PF adalah produk berkualiti jadi digalakkan untuk simpan di dalam peti sejuk atau tempat hawa dingin untuk mengekalkan kesegaran vitamin.. Ianya lulus kkm and halal... 
 this vitamin contain of vitamin A,B,C,D COMPLETE nutrition for us! (selling fast)

alert..!! ini hanya untuk mereka yg telah amalkan vitamin c 500mg 
atau iqr1000 selama lebih dari 2 minggu.. kenapa?

Dan vitamin ini bertindak selepas vitamin c mengeluarkan semua toksin dalam badan..
 ianya akan menjadi senjata ke-2 yang akan membunuh kuman-kuman yang menyebabkan
 kulit menjadi masalah.. ianya akan memulihkan masalah parut 
degil and segala yang degil yang tak mampu dirawat oleh vitamin c, 
hebat kan? ia juga mencerahkan kulit secara semula jadi.. 

30biji untuk sebulan


See!! dan macam Neelopaa dah kan..miahahah ;D
Cantek je skin ..dah tak de bangunan-bangunan bagai dengan 
amalkan PF Vitamin + Vitamin 500mg ...kena campur 2 vitamin ni baru result nye tahap UMPHH!! 

....................................................................................................

Selain tu ada juga jenis pencuci muka...
Sangat bagus! Bila pakai je rasa muka uh macam tegang je...rasa fresh lah


Pakai dekat muka macam biasa lepastu bilas dengan air :)
alah macam cuci muka tu lah...haiyooo 

................................................................................................

Lepastu yang ni pon best! Haish banyak sangatlah yang bestnye! yang ni pulak jenis GEL..
Namanya Golden Collagen Gel


Ha mende ni sangat aku suka..sebab kulit aku kan jenis berminyak
bila bangun tidooooo je..perghhh berkati-katilah minyak ni dekat muka!
So aku apa lagi..sapu bende ni dekat muka sebelum tido
bangun tido je kulit rasa lembut dan yang penting dah tak berminyak! 
Malah lembap-lembap lembut!
Sangat osem dan aku punya dah abes..dan nak dapatkan lagi after this macam biasa ^__^'
aku dengan adik aku dengan ibu aku berebut-rebut pakai bende alah ni..sangat bagus
dapat hilangkan parut dan yang penting!!!
 Jerawat naik hari isnin,hari selasa esok uh dah kecut! 
Siyes aku cakap! The best product!


.................................................................................

The Greeb Bean Scrub Powder





Green Bean Scrub Powder


Serbuk Lulur Muka & Badan

Produk tradisional berasaskan kacang yang dihasilkan 100% tanpa campuran bahan kimia. 

Bagus untuk bakal pengantin baru, ibu lepas bersalin, isteri-isteri, anak-anak dara, pendek kata, 
sesuai untuk semua termasuk juga lelaki.


Kebaikan :


1. Menghaluskan kulit muka dan badan 

2. Menghilangkan daki dan kotoran akibat peluh 

3. Menghilangkan jerawat di belakang badan
4. Mengurangkan jeragat
5. Mengurangkan bau badan 
6. Warna kulit menjadi lebih sehat dan cerah
7. Mengembalikan kesegaran kepada badan 
8. Lebih bersih, cantik dan berseri 


Cara Guna :

1. Basahkan muka, badan dan tempat yang ingin dilulur 
2. Sapu serbuk lulur keseluruh badan dan muka 

3. Gosok perlahan-lahan selama beberapa minit 

4. Bilas 

*Sentiasa simpan di tempat kering.
*Anda akan merasai perubahan kulit anda serta merta.


.........................................................................

Mana yang suka pakai scrub tu apa kata try ni! Comel je rasa bila pakai ni i tell u... miahahah

Carcoal Mask




Blackheads??Whiteheads??Are they giving you a headache??hehe..worry no more guyz...jom try CHARCOAL MASK product dari Jepun ini yg dirumus
 khas dari arang yg bertindak sebagai oil absorber iaitu untuk menghilangkan 
minyak diwajah dan juga bertindak untuk 
membuang blackhead dan whitehead terutama di zone T anda!!



MASK ini mengandungi 3 items utama: Charcoal(Arang), Water(air) 
dan fragrance(Wangian).



So macamane nk apply mask nih kat muke??



1. Cuci muka dahulu dgn facial foam..

2. Untuk result yg lebih effective, steam kan muke anda dgn hot water
( atau boleyh jugak menggunakan towel muka yg direndam dgn air panas dan lap muka anda perlahan2..
jgn gosok kuat2 naa...lakukan ini untuk buka pori2 muka..)

3.Sapukan mask diseluruh muke ok..kecuali kat mate and mulut..

4. Dalam mase 20minit agak2 da rase kering and kulit rase tegang tarik mask ni bermula dari bawah ok..

5. Boleyh la mule observe mask tu untuk tgk byk mane 
whitehead or blackhead korg yg telah ditarik oleh ini mask..

Kenapa saya syorkan product ini??



1) Sebab Charcoal or Arang adalah bahan semulajadi yg bertindak 
sebagai skin-cleansing dan purifying agent pada kulit muke..

2)Kerana ia sangat mudah dan seronok untuk digunakan..
just simply apply pada muke and tunggu kering...=)
3)sangat effective terutama pada zone T saya wee!!



So apa lagi..jom try product niyh..

ANDA BERMINAT ????????




TRY IT BY YOURSELF AND FEEL THE EFFECTIVENES


(^_^)

P/S: Ooopppsss..terlupe Charcoal Mask niyh sesuai untuk kaum lelaki juge...try la!! (>_<)



.......................................................................


So apa lagi!!! try it!! :D

Aku dah try!Korang bila lagi?
Dan dekat mana nak dapatkan semua ni secara direct ?? 
Korang boleh terus inbox dekat dia ni!




atau nak tengok fb page die lebih lanjut + barang-barang yang lain boleh ke link fb ni :


Selamat membeli dan mencuba ^___^



ini adalah gambar terbaru aku semalam 17/9/2012
hasil makan semua yang aku cerita kat atas ^__^
apa lagi! try it ^__^

Selamat membeli & mencuba :)
Insyallah dengan izin Allah :)












Sunday, September 16, 2012

5 jenis Tutorial Eyeliner dan Eye Makeup Sexy Black

Kembali lagi sotolah sekian lamo....
den tak buek tuto mekap macam dolu-dolu zaman kogomilangan den..
kogomilangan lah sangat kan.. *bapak bobolit den nak menaip ayat kogomilangan 
Dan sotolah diamati den ado ruang rehat...ado luang free bebas... 
dapeklah aku record duo video sekaligus dalam waktu yang berlainan,hari yang berlainan...
Potamo sekali den buek tuto eyeliner limo jonih..
Den silap ..sobab totulih kek youtube onam..walhal limo jo..
biolah...lopeh tu den buek tuto mekap mato yang mano den guno wano hitammmmmmmmmmmm 
joo kek mato den ni ha...ala-ala model barat yang mata hitammmm tu lah..
tapi akibat warna kulit yang berlainan
  *minah saleh kan puteh 
So bilo buek kek muko den sendiri..ala-ala Ziana Zain pon jadilah..
miahahahahah






Dah nengok gambar-gambar kek atas ni?

............................................................................................................................................

Yank ni pula mekap tema Sexy Black
Yep yep! Den guno satu wano jo..hitam
percayolah cakap den ni haaa...




Nak tegok video eh boleh lah klik link ni sobab aku tak tau aposal
 youtube buek hal pulek tak mo keluar kek blog ni haaaaaa... eeeeelaahaaaiiii -..-'

TUTORIAL EYELINER :

http://www.youtube.com/watch?v=bgjx86ynX0E&list=UU_sSQ4JmanF4bI4zwJap6jg&index=2&feature=plcp

TUTORIAL EYE MAKEUP SEXY BLACK :


http://www.youtube.com/watch?v=73KpGdLBdpA

Selamat menonton ^___^

*tengah nak siap gi mekap customer now!


Monday, September 10, 2012

Makeup para tunang dan si pengapit

Dalam setiap gambar ada 1000 cerita 


MAJLIS PERTUNANGAN NADIA
 DI AMPANG
8 SEPTEMBER 2012
MAKEUP BY ME : LBQ



BEFORE
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.






MAJLIS PERTUNANGAN EMMYLIA
DI BALAKONG CHERAS
DATE : 9 SEPTEMBER 2012
MAKEUP BY ME : LBQ



BEFORE
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.










PENGAPIT PENGANTIN WAIDA SAKURA
DI CHERAS
9 SEPTEMBER 2012
MAKEUP BY ME LBQ


BEFORE
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.







Terima kasih kepada mereka yang menggunakan servis makeup dari saya
maaf jika terkurang ke terlebih ke hapa
:'D  klik LIKE facebook saya dekat sininnn
untuk lihat gambar lebih banyakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk lagi lagi dan lagiii :'D

*nak guna perkhidmatan mekap dari saya??
inbox me di page fb