emel saya di ezzreenn@yahoo.com untuk tempahan makeup

emel saya di ezzreenn@yahoo.com untuk tempahan makeup

Sunday, August 29, 2010

"bangun tido"

                                     
"Bangun Tido"
apa tu bangun tdo? anak dara bangun lambat ke?
apa tu ? erm... act bangun tdo maksudnya disni adelah pembaharuan
erm pandai2 je munge wat ayat an..
abes rosak bahasa.! cet!
erm.tekenang zaman persekolahan, zaman tadika zaman berzaman~
dulu munge x cantek.. ( bukan nak bangge wat mase sekarang ok! )
cume tekenang tatkala dulu sering di hina, ejek, pandang rendah, tak tengok langsung!
erm nama pon manusia..biaselah adat dunia kan. act benda ni munge hadapi lama dah.
terlalu lama. tatkala tadika di usia kecil, mentah dan payau yang tak tau apa itu ini & bla bla bla..
hanya mendengar dan mengangguk dan laluinya
even di usia mentah, ade yang mengejek, pandang hina . ish! x tau kenapa
nak kata xde idonk..ade! nak kata xde mata ..ade!! arhgg complete.. semua ada! NORMAL!!tapi tah dari tadika hingga ke alam persekolahan
sering dihina
lagi-lagi budak lelaki.. dah lah muka pecah pintu! pastu kutuk munge.. ade yang kata
" xde barang r lu minah " , " hitam ", " anak india "
aku?? bila dengar semua tu diam dan menangis.kenapa semua macam tu kat aku
sampaikan satu saat aku keseorangan kat umah. aku yang bodoh time tu
berdoa kat tuhan "amek lah aku tuhan,semua orang x suke aku.apa gunenye aku idop.!"
aku menangis kat dalam bilek.air mata jatuh juga walau kutahan tapi....
aku itam pon sebab aktif.. sukan.koko,pesatuan. NORMAL LAH~
erm.. sampaikan ade budak laki ni yang bagi aku muka pon cam pecah longkang panggel aku kat
koridor sekolah & tanya
"weh apsal muke ko terok sangat ha? lawa agi muka aku"
aku ni terdiam dan aku cume senyum dan berlalu dari situ
Dan! jangan x percaya bila aku katakan ni
ex bf aku mase skul dulu CINTA BABUN
pon tanya aku
"apsal muka awk banyak jerawat ha?"
hahah aku ingat lagi kata die.aku yang time tu malu gile..yelah kowank
bayangkan bf kowank cakap/tanya kowank camtu kat kowank
eeee MALU!!
tapi aku just jawab "tido lewat, study"
hahah aku punyelah malu time tu...erm
dan kawan baik aku sendiri pon ade yang ejek aku..
ATTENTION!! : KAWAN BAIK/RAPAT!!
aku ni sedih amat..sebab yelah aku sedar sape aku, sering dipinggirkan. selalu disisihkan tapi aku buat-buat xtau...erm...tuhan je tau betapa SAKIT,SEDIH,REMUK,PENYEK,LENYEK time tu~
erm aku ingatkan time kolej dah xde semua tu tapi...
ade lagi!! perit nak lalui..ermmm
tapi aku x layan sangat.aku buat hal aku,
selagi aku x kaco DUIT,BF,LAKI,HARTA
mereka, aku malas nak amek point.
senang citer...  "ader aku kesah??! "
dan aku maafkan mereka yang pernah kutuk,hina aku selama ni..aku malas amek point.
lantaklah..mulot orang...xde lesen memang macamtu.
mulot x sekolah ann..~



11 20000 orang nak tau RAHSIA bunga!:

  1. mcm ne hilangkan jerawat2 sume..n how u change jdi lawa cmni???:)

    ReplyDelete
  2. shiny : gagagagga maybe hormon...erm.... n use produk yang sesuai ngn kulit ^__^ cam munge munge use CNI produk

    ReplyDelete
  3. munge use CNI produk? produk ape tu? share2 la..

    ReplyDelete
  4. nirizaman : aah produk CNI yg hnya boleh didapati kat butik stokis CNI sahja :) leh search kat google apa barang-barang die ^__^ toink2..
    munge just use pencuci muka sahaja... :) sbb produk nye dari madu, lidah buaya dan mcm2 lagi :)

    ReplyDelete
  5. biar la ape org kata...tuhan maha adil...hanya org yg trpilih jew cam bunga tuhan bg ujian...kuatkn semangat bunga...harta kekayaan malah kecantikkan xkan kekal bt selama-lamanya..cinta pada tuhan is important!!!ieyda akn ttp sokog bunga...fwenz 4 eva...

    ReplyDelete
  6. ieda : yeahhhh semua hnya pinjaman...gunekan sebaik mungkin ke arah yang baik dan besyukur :)
    yeah..tq support ...^__^ toink2.. tayunk kamu~

    ReplyDelete
  7. sedih lynn baca post nie munga ;'(
    how could they do diz 2 u .... damn !! ....

    ReplyDelete
  8. lyn : ngeee biaselah adat dunie :P weee

    ReplyDelete
  9. sygg kuh cikbunga...
    biasalah tuh.lumrah hidup an.
    yg cntik ni klu wat buruk cmne pun, tetap nmpk cantik dimata org.
    tp klu yg buruk tuh, wat baik cmne skali pun, tetap buruk dimata org.
    CG ta kate sume org nilai seseorg cmtuh tp ad segelintir yg mana otaknya ta berkembang.dok duduk di takuk yg lama.

    CG pun pena gak alami zaman2 cm cikmunge..tp time tuh budak kecik ag..tatau nk jaga penampilan diri an.so bile org ckp, ap yg kite tau time tuh, menangis je la.

    tp bila da besau, da pandai jaga penampilan sket..baru la org mula bukak mata.so dari situ kite da dapat nilai mana yg boleh dijadikan kawan..mana yg boleh kite elakkan an ?

    nway, tahniah cikmunge sb wat perubahan yg sgt besar! suke tgk kamu syggggg

    ReplyDelete
  10. CG : yeahhh biaselah adat dunia...erm... tulah... tapi yg perit bila sahabat karib kite pon 2x5 je.. nak sound kang kecik ati...bialah ..jage ati wlupon mreka kutuk kite..erm... tayunk CG jugak! ^__^ toink2

    ReplyDelete
  11. herm..laki2 memg mcm 2...
    ske2 die org je nk ckp ape...
    sye pon pnah rase gak mcm 2 dlu time zaman sek..
    tp bile dah brubah,mle la dy org kuar ayh "sumpah muke you dah len gler skrg aja,cute"...
    x ley blah la...ad aq ksah...haahahah

    ReplyDelete

100,000 PENGOMEN SETIA!!