emel saya di ezzreenn@yahoo.com untuk tempahan makeup

emel saya di ezzreenn@yahoo.com untuk tempahan makeup

Sunday, July 6, 2014

Majlis Malam Berinai aku




    orang sibuk dengan puasa bagai. aku sebok nak update kesah wedding aku yang tertangguh.
    maap maap. sangat kebizian. plus dah duduk rumah lain ni tak de internet, tak de laptop sebab kat
    rumah family aku adalah. la ni dah duduk dengan suami tak delah .. ayark susah nak update blog.


    ok pendekkan cerita. rezeki nak kawen kita tak taukan. syukur alhamdulillah dapat bannnyakkk
    "hadiah" dari mereka mereka yang sudi tok aku yang nak kawen ni. syukur syukur! moga kalian
    dimurahkan rezeki ye :) . dan pastinya orang penting adalah yang nak pakaikan inai di jari jari ku ini.
    nalaaaaa.. aku ni pula jenis jarang pakai inai. jadi bila pakai tu adalah aura asmara tu siket kannn muaha.
    dan adik beradik, sepupu, family aku semestinya nak pakai henna inai juga. maka aku pun carikanlah
    orang yang pandai melakukan job tersebut. cewah gituh.


    ikutkan plan aku malam berinai pakai t-shirt bodoh biasa je. tapi dah rezeki nak kawen tu kan orang
    cakap, dapatlah pula hadiah baju tok malam berinai dari butik baju sanding yang aku amek ni.
    BUTIK PENGANTIN BERINAI BRIDAL namanya.. haa nampakkkkk. ( link fb akan ku selitkan
    di akhir cerita ni )


   

berbaju songket . 
bersanggul bagai ala-ala MELAKA
ibu aku lah nak sangat aku pakai. ikot jelah.
tak tau berat giler kemahen
mau tekentut-kentut jugak aku pakai -..-' prrfftt~


inai di jari 


     dan pastinya nak tau siapa yang buat inai di jari aku? sudah tentu kalau bukan jeng jeng..
     mempersembahkan 


   

ni facebooknya 
haa bolehlah korang cari ..
link ? akanku letak di akhir cerita

     tapi siapa pula yang pakaikan henna inai di jari-jari keluarga, sepupu sepapat aku ? haaa ni lain pula.
     kiranya ada 3 orang inai henna datang rumah aku malam tu. haa nalaaa... nampakkkkk



ni namanya kyna. dia datang dengan sepupu dia tak silap
jika silap maafkan saya
otak agak senget kelaparan bulan pose ni ahak :P
cantek inai dia buat kat keluarga aku
mabeles







inilah hasil inai di tangan aku setelah berjam jam aku pakai. bayangkan lepas isyak aku 
pakai, bukak jam 3 pagi!!!
nalaaaaaaaaaa~


selit bergambor dengan adek siti aisyah yang comel
dia nganto kek hantaran aku malam tu
gigih ko dek
terima kasih naaaa
nak nanges tahap kentut-kentut kau datang esoknya (majlis sanding)
:">




ni pula henna yang di buat oleh kyna kat family aku
tangan adek aku corak ni 
cantek kan!
:) 


     ok tu jelah nak citer. pasni citer pasal nikah dan sanding pastu honeymoon. blabla.. omg omg!!!!
     and yeah! cake ku ini telah dihadiah oleh sahabat fb ku :




comel kan
sedap sudah tentu
bukan propa hokeh tapi FAKTA!!
jadi kalau korang nak tempah boleh klik link yang aku kasi tu ye :) 
terima kasih mila & aisyah hadiahkan cake :) 
moga dimurahkan rezeki kalian 


     ok tu jelah . dan nin diaaaa link yang aku nak kasi tu. so korang masih tercari-cari henna inai ?
     klik je link ni yeah dan baju wedding pon sama boleh klik link yang aku kasi ni hokehhhh :) 


inai henna yang buat kat tangan aku : https://www.facebook.com/Fazleen.BPoB?fref=ts
inai henna yang buat kat tangan family aku : https://www.facebook.com/cahaya.dzul?ref=ts&fref=ts


     p/s : pic kat phone banyak hilang.. ampon bella..

Monday, June 30, 2014

Pergi SPA sebelum majlis kahwin aku




     Syukur alhamdulillah semuanya selesai. date 6 June 2014 aku nikah. date 7 June 2014 aku sanding.
     selesai semuanya . lega rasa cek tauu.. mau patah usus kentut jugak uruskan itu ini . lari sana sini.
     nasib baik ada family, rakan, sedara yang sudi menghulurkan bantuan. terima kasih kalian. moga
     kalian dimurahkan rezeki :') sroot sroot.. ( baru balik dari honeymoon )


     tapi kali ni aku nak share cerita pasal SPA yang aku pergi je. yang lain akan aku update kemudian
     hari. sebab kalau nak aku taip dari A-Z mahu patah jari aku ni. nalaaa. lagi-lagi mood honeymoon
     still ada lagi walau dah habis dan dah start masuk koje. nala gaji bulan 6 takde!!! sebab aku cuti
     sebulan!!! punggah nak bayaq duit kereta. T_T tinggal bulu ketiak kerinting curl je ni. arghh!


     ok pasal SPA. aku dan ibu aku pergi ke SPA yang mana telah dijemput oleh si gadis manis yang comel
     orangnya untuk buat treatment blabla SPA di kedainya. Ya Allah terharunya. syukur alhamdulillah
     rezeki. moga awak dimurahkan rezeki wahai cik Syakila yang cantek comel. yeah memang cantik
     comel. suka tengok pipi dia nak cubit je tapi control malu :">


     masuk-masuk je terus wahhhhh. pasai selama aku hidup nilah pertama kalu jasad diri aku ni buat
     treatment bagai kat SPA ni. selalunya tengok majalah kat, tv NONA bagai. kali ni aku merasa.
     haaaa dapekkk jugak aku merasa kan.



     TRUE TOUCH SOLUTION adalah nama kedai SPA ni . kedainya terletak di ampang. ok alamat
     semua aku akan nyatakan di akhir kata ^_^ .



   

dalam kedai .. so " wahhhhhhhh "



ni view masuk masuk je kedai


best duduk kerusi ni rasa macam oreng kayasss
muahahaha



ni lah tempat lulur, urut bagai
baring kat sini
nala cekciiii :"> aummmm
malu maq 



bunga bungaan yang mangi mangi. ( wangi )
mandi wangi kasi naik seri aura katanya


tab mandi
best sebab dapat mandi bunga, mandi susu dalam ni
ketaq ketaq bulu ketiak




dah habis , kaki kita akan diurut dan direndam dalam air bunga
buat seketika


nilah orangnya SYAKILA yang cantik comel
terima kasih awak moga awak dimurahkan rezeki :) 





     ok itu sahaja. dan yeahhhh True Touch Solution ada buat promo RAYA tau! grab cepat! rugi kalau
     sia-siakan .. ni iklannya sila baca  :)



grab cepat! sebelum terlambat!
siapa lambat , gigi dia rapuh!
hahahah~


ini alamat lokasi. so korang boleh kesana dengan alamat yang aku bagi ni
dan yeah no phone ada dannn dannn facebook!



jadi selamat cantek cantek wahai rupawan rupawan :") 

daaa! 



   

Sunday, May 25, 2014

Dah dekat dah nak kawen hoiii






     Assalammualaikum


    tak lama dah hoii.. tak lama dah..... lagi berapa hari je... pejam celik pejam celik mai dahhh .. mai
    dahhhhh. syukur alhamdulillah bila mana aku dan keluarga buat persiapan awal. aku tunang 23/3/2014
    habis tunang terus cari barang-barang kawen. tempah sana sini bagai. biaq buat awai-awai. supaya
    tak kalut satgi!. see sekarang bulan 5 aku rehat goyang kaki tunggu masa je. huhu. cuma sekarang
    tunggu jurunikah call kami tok urusan nak nikah. pastu ok jalan... huhuhu


    dari segi persiapan catering, baju kawen, gift semua siaplah. sebab aku ambil bridal yang area dengan
    rumah aku dari A-Z. senang. cuma kompang amek hat lain, photographer, videographer, inai , hat lain.
    huhu tapi syukur bila mana macam aku habaq tadilah semuanya selesai, cuma tunggu hari je.
    arghhh!! tak gi facial muka lagi! saloon lagi! spa je lagi! .. ok takpe. aku amek cuti seminggu ni boleh
    lah buat. perlu hokehhhhhh.. huhuhu tak naklah nanti bakal laki tengok zomba depan mata.
    nak cantek cantekkkkk sangat tok bakal somi <3


 
    aku nikah date 6/6/2014 hari jumaat .
    tak sabar nak tunggu kawan-kawan fb yang mana nak datang ke majlis sanding aku nanti pada
    7/6/2014.
    yang akan berlangsung di presint 15 putrajaya. ada yang kita selalu chit chat di alam mata tak
    pernah jumpa so kali ni kita jumpa secara berjemaah . huhu.


 
    wahai si pengapitku kau jangan buat hal tak datang pulak ye. tak mai aku putaq kepala hang.
    dan rakan-rakan yang dari jauh nak mai tu, aku tunggu ampa maii! tak mai aku putaq kepala
    ampa-ampa sekali . huhuhu...



   la ni aku tak jumpa dah marka aku. kami dikuarantinkan dari jumpa. biaq ada perasaan rindu tu cewah.
   muntah tempoyak aku menaipnya ;p . tapi tulah aku harap dan in sya allah agar semuanya berjalan
   dengan lancar noo.. ya allah permudahkanlah majlis ku nanti ya allah. first kenduri hoii dalam kenduri
   kami ni pasai aku anak first so macam kelam sikit takut tak cukup tang mana-mana . tapi harap
   semua oklah .


   ibu aku cuti jadi tugas ibu dah cuti ni kena gubah hantaran .air tangan ibu sendiri yang gubah kompem
   leleh ingus 100km. :D . ya allah pasaipa aku dok tedengaq-dengaq lagu orang kawen ni ??


 
  kad kawen aku dah pos . jadi aku arap yang dah dapat lah no.. kalau ada yang tak dapat tu aku
  tak taulah sebab dah jadi tugas abang posmen sampaikan ke rumah ampa.. tapi arap sampailah . rugiii
  kad aku .dah lah mahai. . tapi kepada yang nak mai dipersilakan. boleh rujuk di peta lokasi ni ..

  DEWAN SERBAGUNA PARCEL 15-12B, 
PRESINT 15 PUTRAJAYA 






   

Wednesday, April 9, 2014

Makeup ala-ala KilaFairy




     bibir aku tengah bengkak sekarang ni kalau nak tau.. sebab aku adalah pakai satu lipstick ni tau.
     agak terkemuka juga. tapi tulah sebab warnanya sanggggaaat cantik aku pon dengan gagah beli jugak!
     ermmm pakai je kat mulot, esok pagi bengkak. ok tau dah so ini maknanya tak sesuai. sebab bibir aku
     sensitip sangat bab ni. hanya certain lipstick je aku boleh pakai. sedih sangat aku bila camni. yelah, dah
     tak dapat pakai lipstick color yang sangat cantek macam aku tu :'(


    maka sekarang musim aku taruk lip protectant MENTHOLATUM je.. aku kalau bibir jadi camni,
    aku sapu dengan ni je. nilah ubat aku.sekarang bibir aku bijik-bijik bengkak besauu macam angelina
    jolis dan kilafairy.. ahak. sila jangan jolos.. cantek tu canteklah jugek tapi sakit woo.


   
    aku upload kat fb gambar bibir aku bengkak kat fb . ramai polak puji cantek walhal azab aku yang
    tanggung. -.-' prfftt~ .. tengah aku belek-belek google image aku tengok pic angelina jolie. eh eh samalah
    kenapa angelina jolie tiru bibir aku muahahah perasan -.-' cet.
 


    maka aku bangkitkan satu status di fb aku. sementara bibir aku tengah bengkak ni, nak makeup
    ala-ala angelia jolie ke kila fairy. ramai yang jawab angelina jolie pelisshhhh.. ahakhak. tapi aku prefer
    kilafairy sebab die MALAYSIA muahahah ;D kesah polak haku kan. aku yang makeup. muka aku. ;D













     tapi aku versi kilafairy bertudunglah . huhu. aku suka kilafairy sebab dia cantek ..ok tu je. ;D by~ 

     p/s : tengah tunggu bibir aku ni sembuh