emel saya di ezzreenn@yahoo.com untuk tempahan makeup

emel saya di ezzreenn@yahoo.com untuk tempahan makeup

Wednesday, April 9, 2014

Makeup ala-ala KilaFairy




     bibir aku tengah bengkak sekarang ni kalau nak tau.. sebab aku adalah pakai satu lipstick ni tau.
     agak terkemuka juga. tapi tulah sebab warnanya sanggggaaat cantik aku pon dengan gagah beli jugak!
     ermmm pakai je kat mulot, esok pagi bengkak. ok tau dah so ini maknanya tak sesuai. sebab bibir aku
     sensitip sangat bab ni. hanya certain lipstick je aku boleh pakai. sedih sangat aku bila camni. yelah, dah
     tak dapat pakai lipstick color yang sangat cantek macam aku tu :'(


    maka sekarang musim aku taruk lip protectant MENTHOLATUM je.. aku kalau bibir jadi camni,
    aku sapu dengan ni je. nilah ubat aku.sekarang bibir aku bijik-bijik bengkak besauu macam angelina
    jolis dan kilafairy.. ahak. sila jangan jolos.. cantek tu canteklah jugek tapi sakit woo.


   
    aku upload kat fb gambar bibir aku bengkak kat fb . ramai polak puji cantek walhal azab aku yang
    tanggung. -.-' prfftt~ .. tengah aku belek-belek google image aku tengok pic angelina jolie. eh eh samalah
    kenapa angelina jolie tiru bibir aku muahahah perasan -.-' cet.
 


    maka aku bangkitkan satu status di fb aku. sementara bibir aku tengah bengkak ni, nak makeup
    ala-ala angelia jolie ke kila fairy. ramai yang jawab angelina jolie pelisshhhh.. ahakhak. tapi aku prefer
    kilafairy sebab die MALAYSIA muahahah ;D kesah polak haku kan. aku yang makeup. muka aku. ;D













     tapi aku versi kilafairy bertudunglah . huhu. aku suka kilafairy sebab dia cantek ..ok tu je. ;D by~ 

     p/s : tengah tunggu bibir aku ni sembuh


Wednesday, April 2, 2014

Proses menguruskan segala borang nikah oomak aihhhh




   

     Bulan ni aku agak stress. jadi kak limah pon ada. sebab banyak nak kena urus . lari sana sini bagai
     uruskan borang nikah segala. aku agak penin bab saksi saksi segala ni . sampaikan aku telah
     mencetuskan status berkenaan ni maka banyak orang bagi jawapan sekian sekian. muahahah
     sampaikan aku tertarik pada satu insan ni mengatakan ( nampak sangat masa kursus aku tido kan )

     " bunga call je jais, nanti mereka akan bagitahu sebab lain negeri lain cara "


      maka aku pon buat keputusan ok aku call! arini date 3 april 2014 aku dah call jais. katanya


     1- bawa saksi dan wali jumpa imam masjid kawasan rumah aku jangan lupa bawa 
         segala borang tau!
     2- bawa borang tu bila dah selesai ke bandar baru bangi seksyen 16 area 
         kawasan kilang . yang ni tak perlu bawa saksi, datang sorang, minta wakil 
         hantar pon boleh. NO SAKSI PON TAK PE!
     3- siap semua bawa borang tu ke JAWI di PUTRAJAYA. ni tak perlu saksi, wali bagai.
         datang sorang je pon boleh. nasib baiklah JAWI ni tempat kerja aku. jalan kaki je..
         sekentut je pon . tak dan kentot aihh.. -.-'
    

      maka aku nanti kenalah uruskan semua ni sebab tunang aku punya borang dah siap segala dan pass
      ke aku. ermmm banyak noooo proses nya. kadang aku piker lahaiii nak kawen pon susahhhh!!!
      tapi aku teringat kata-kata ustaz masa kursus kawen. dia kata :

      memang rumit tapi kena ingat ini untuk semakan. mana tau kot tiba-tiba anak awak terkawen dengan
      adik beradik dia sendiri rupanya. macam-macam kes lah. so dengan ini, segala record kita ada so
      boleh buat semakan kot apa-apa berlaku kan.


      ermmm betul apa kata ustaz ( time ni aku tak tido dalam kelas see kekusyukan aku tahap mabeles )
      takpelah aku harap semuanya akan selesai nanti dengan jayanya. korang doakan ye.


      kepada yang nak kad kawen dari aku sila tinggal kan alamat di komen bawah ini ye heheh . in sya allah
      aku pos :) jangan lupa kasi hadiah ye huahuahua. aku nak tong gas ada isi ok. gula garam, aji, ayam,
      periuk nasi , kuali hahahah . sambil guna boleh ingat siapa yang hadiahkan .. nampak muka
      tuan yang bagi hadiah dalam periuk nasi. lemak manis je nasi jadinya rasa kepci. naalaaa hahah

       JANGAN LUPA HIV TEST HOI!!!








Wednesday, March 26, 2014

Majlis Pertunangan Ku dan Ridhuan 23 March 2014




      23 MARCH 2014 hari pertunanganku dengan RIDHUAN KARIEM


     Syukur semuanya berjalan dengan lancar. penat jugaklah kan uruskan bab majlis-majlis ni. baru majlis
     tunang . belum lagi majlis khawin nanti omg. -..-' tapi syukurlah semuanya ok.


     sangat berterima kasih kepada mereka yang banyak dan sudi menghulurkan bantuan untuk sama-sama
     bergotong royong. kepada makcik, sepupu keluarga yeah dan kawanku yang sanggup turun padang
     selama 3 hari 2 malam di rumah aku huhu. bella namanya. terima kasih kerana sudi angkat itu ini,
     naik tangga 2,3,4,5, kali. ok cool what. senaman punggung, baru tonggek .. muahahah !


   
     dan syukur di majlis pertunanganku ada yang sudi nak sponsor itu ini lah. ya allah bersyukur sangat!
     hanya ALLAH je dapat membalas budi baik kalian. syukur makanan pun habis dengan jayanya.
     sedap sangat kot hahah. aku pun dapat rasa makanan catering tu sekali je. tu pon amek awal-awal.
     letak tepi hoho ..


   
     terima kasih kepada yang sudi sponsor busana ku yang sangat cantek! ramai puji cantek kot baju tu!
     dan sudah tentu busana tu dari MIMIESAMIN BRIDAL tara...  nanti aku kawen pon memang amek
     servis dari diorang dari a-z tau. sebab? sebab butik diorang dekat sangat ngan umah aku plus diorangnya
     servis tip top. nak ajak bincang tu sonanglah cito eh. santai . tak formal bagai. rimeh den formal-formal
     bagai ni an. pastu butik diorang pon menyediakan pakej bujet wedding tau. contoh korang punya
     bajet wedding rm 10,000 diorang ada pakej tu . semua ada. korang sobut je berapa bajet diorang
     ada sediakan sekian sekian.



    seterusnya terima kasih kepada yang sudi spnsor veil aku yang sangat cantek! aku request nak ala-ala
    lace, barbie doll, englisgh style gituh dan alhamdulillah VANESSA nama fb nya berjaya merealisasikan
    permintaan ku. sangaaaaattt cantek!! ramai orang puji dan tanya mana buat? tahniah vanessa kerana
    berjaya melakukannya dengan jayanya. awak memang berbakat.


    terima kasih juga kepada my frends bell kerana sudi bagi aku secalit sikit lotion dan perfume yang
    sangat wangi sampaikan aku dah jatuh cinta dengan bau wangian itu. kalah perfume lain bagi aku.
    ini yang paling wangi dan SEKSI!


 
    terima kasih juga kepada makcik, sepupu semua yang sudi sponsor dari segi buahan, kek dan
    sebagainya . terharu sangat. ALLAH je dapat membalas budi kalian. ( ayat retis sangat )
 


    dari segi pelamin ada yang bertanyakan bunga amek butik mana untuk mini pelamin bunga tu? simple
    tapi nice, cantek. opss sorry beb. bunga tak amek mana-mana butik untuk pelamin. semuanya
    ibu dan makcik bunga yang deco sendiri dengan barang yang ada kat rumah . huhu tapi adalah certain
    barang tu aku beli kat IKEA, kedai KK HOME kot tak silap ala yang jual perabot cantek-cantek tu
    aku pon tak ingat. huhu. pastu beli hiasan-hiasan sikit untuk props kat kedai 2 ringget. hahahah see!
    betapa jimat nya aku ..kikiki :D kreatif family <3



    dari segi props tangan tu semua aku buat sendiri. jimat. dari kau bayar mahal-mahal kat orang  pastu
    dapat sikit buek apo. baik buek sendiri jimat. bukan susah. print pastu tampal kat kertas manila ke apa
    pastu letak lidi, siap. nalaaa ammak!


    terima kasih juga kepada ENCIK RIDHUAN kerana sudi terima saya dalam hidup awak :)
    terima kasih encik tunang. hai encik tunang ;D acecehceehhh


    lupa pula. dari segi makeup ada yang tanya siapa makeup? op kosh lah aku sendiri yang makeup muka
    aku ni.. kikiki ayor tangan aku sendiri maaaa.. nalaaaa~


    doakan kami ye korang agar semuanya berjalan dengan lancar. sekarang pula dalam proses nak urus
    borang-borang bagai lah. haishhhh banyak keje nak kene buat ni. pergi sana sini lah bagai. -.-'



    ok disini aku lampirkan ye bukan mak lampir . hahah.. aku lampirkan link mana korang boleh dapatkan
    untuk VEIL, BUSANA  dan PAKEJ WEDDING semuanya ye.. just klik atau copy link ni ye :


( VANESSA FB )

BUSANA / BUTIK PEGANTIN YANG MENYEDIAKAN PAKEJ WEDDING : 
( MIMIESAMIN BRIDAL FB )



 semua gambar di bawah aku sendiri yang edit
semua gambar di bawah aku yang snap dan adik lelaki aku yang snap
ada certain gambar di bawah ihsan dari kamera phone kawan-kawan aku 











aku tengah bersiap
"mak lampir main makeup"
akan muncul di pawagam coming soon

inilah dia VANESSA yang sponsor veil yang cantek untuk aku




kasut cantik lip lap dari MIMIESAMIN BRIDAL


busana dari MIMIESAMIN BRIDAL




selalu ibu dan aku yang menyiapkan pengantin yang aku makeup
kali ini ibu aku menyiapkan aku :')



makeup sendiri je maaa..
makeup by me LBQ








orang kuat belakang tabir bella namanya



aku dengan farah mendoza
terima kasih sudi datang dan bagi hadiah ^_^ 




debaq aih time ni
mau tekentut kentut jugak buatnya



aku dengan yuyu zulaikha 
terima kasih weh sudi datang
terharu siot
nak sedut-sedut hingus lap kat kau je rasa
terharu sangat




terima kasih eyna sudi datang ^_^
umi to be ni tau



busana + kasut + rantai + crown dari MIMIESAMIN BRIDAL



veil yang cantik ini dari VANESSA









     terima kasih kepada semua yang wish tahniah kat fb, wassup, msg semua lah. terharu sangat . rasa
     macam cik ta sangat muahahah. terima kasih :) semua yang banyak membantu :) 
     terima kasih kepada pihak lelaki maaf dari kami jika ada yang kurang . kami cuba buat seboleh
     sebaik yang mampu . <3


p/s : nak tengok gambar lebih banyak sila ke fb personal aku ni ye :)

https://www.facebook.com/lovebungaqueridanew
( KLIK HERE )


Thursday, March 20, 2014

Buat Mask dan Scrub sendiri jee...




     Sengkek time sangat aku tak suka..  tapi nak buat camne.. gaji dah habis maka kenelah aku cari jalan
     macamana nak buat sesuatu perkara yang aku nak tu dengan cara percuma.


     dah sebulan aku tak buat facial muka sebab tak ada masa!!! damn! so nak tak nak kenelah aku cari
     jalan buat facial jugak tapi buat sendiri means tak pergi kedai yang selalu aku pergi sebab memang
     tak de masa kot.. ermmm...


     al kisah aku piker dan yeahh nak buat dan memang dah buat pon mempersembahkan MASK muka
     dan SCRUB muka. muka kena lah kasi cuci maaa.. kasi dalam itu skin kita kasi bersih maa..
     lua nampak cantek tapi dalam itu kulit apa cerita.. jadi mari kita D.I.Y our mask and scrub ! dan jangan
     risau walau ada telur tapi tak bau busuk tau ! sebab ada beras yang kita hangitkan tadi. sangat wangi!
     rasa macam nak makan muka sendiri je -.-' ohhh~


     tak susah pun nak buat malah bahan-bahan pon boleh didapati di dapur masak korang yang berdekatan!
     ngeee :D antara bahannya adalah :


  • beras
  • kunyit
  • air
  • telur

cara membuat SCRUB :


  • masukkan beras ke dalam kuali ( tanpa minyak ) , kacau-kacau hingga separa hangit
  • dah separa hangit sila tumbuk dalam lesung ( tips : nak cepat hancur, korang pusingkan 360 darjah nanti beras tu hancur sendiri dan cepat tau!
  • masukkan dalam mangkuk
  • masukkan kunyit dan sedikit air di dalam beras tadi
  • SIAP! boleh pakai dah dekat muka :) 

cara membuat MASK :

  • masukkan beras ke dalam kuali ( tanpa minyak ) , kacai-kacau hingga separa hangit
  • dah separa hangit sila tumbuk dalam lesung ( tips : nak cepat hancur, korang pusingkan 360 darjah nanti beras tu hancur sendiri dan cepat tau!
  • masukkan dalam mangkuk 
  • masukkan kunyit, telur dan KACAU!
  • SIAP! boleh pakai dekat muka :) 

 

beras yang dah dihangitkan 



pusingkan beras 360 darjah nanti beras hancur sendiri dengan cepat!




dah siap hancur :) 



ini untuk MASK :) masukkan bahan-bahan seperti yang aku 
nyatakan diatas :) 
p/s : maaf  gambar agak ribut -.-'



ini untuk SCRUB :) 
sental-sental di muka terutama korang yang ada black head, white head, head head head bagai




ini muka aku tengah pakai MASK :) tunggu kering <3



MASK dah kering.. ketat nya muka ku :') 



dah siap cuci :) 
dah pakai, rasa muka sendiri dengan tangan ya ampon!!
lembut nya!!!!!!! segar!!! :D
yingge yingge!~


     ok tu je aku nak share. semoga dapat membantu kepada mike mike di luar sana yang konpius nak buat
     mende alah ni camne :) selamat mencuba and GOOD LUCK! mwahh ;-*