emel saya di ezzreenn@yahoo.com untuk tempahan makeup

emel saya di ezzreenn@yahoo.com untuk tempahan makeup

Thursday, May 31, 2012

Cara hilangkan parut jerawat







Biasanya jerawat akan tinggalkan parut kan?? Oh sangat tak suka bila jadi macam ni..boleh pulak nak tinggalkan khazanah kat muka kan!!Dan bukan senang pulak tu nak hilangkan ...erm....self confidence pun menurun dengan serta merta..T__T celaka!!huahuahua..
Produk dokek kodai pon bolom tontu boleh hilangkan sebab ikot suka  dia lah nak hilang bila...eh eh...?So kali ni aku share dengan korang..insyallah dengan izin ALLAh boleh jalan dah...


madu


bedak sejuk

Korang campurkan madu dengan bedak sejuk lepastu letak kat muka tepek-tepek tau...Tunggu kering lepastu basuh macam biasa :'D eheh~ ...


cara kedua :



kayu manis 





madu

Korang campurkan kayu manis yang dah diasah dengan pedang samurai...dengan madu..huahuahuah..Lepastu sapu dekat mana parut korang terlahir tu dengan penuh kagum...Cuci dengan air suam esok paginya...Amalkan 3 kali seminggu at least ...Rajin-rajin tau!

Seterusnya :


timun

Kisar timun dan tapis airnya...Hampaskan timun tu lepastu sapu dekat muka korang dengan penuh bernafsu.Selepas 30 minit cuci kasi bersih tau!









See..mudah je kan?? Daripada mak korang buang benda-benda alah ni macam tu je...Baik korang recycle..ewah....So amalkan dan rajin-rajinlah buat..insyallah dengan izin ALLAH semuanya ok!..








p/s : Tenyeh muka dengan clorox kasi bersih..
GOOD LUCK ~ 



14 20000 orang nak tau RAHSIA bunga!:

  1. tip nak hilangkan jeragat ade x...huhu

    ReplyDelete
  2. azeee ade dah updated semalam..cer check :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hey bunge, kalau kisar kulit kayu manis n campor air siket boleh hilang tak parut jerawat ?? tanak pakai madu..

      Delete
  3. hoyeh.nk cantik mcm kak bunga.pe tips kecantikan kak bunga lak?

    ReplyDelete
  4. terjumpa info ni, juga pasal jerawat… sharing is caring :) - Cara Menghilangkan Parut/Bekas Parut Jerawat

    ReplyDelete
  5. salam puan pny blog..nk tny cket..u da pnah try ke?? ke u ad fren2 yg pnah gne care ni?? mmg btol2 m'jd ke??? klau m'jd sy nk stat try da..hehe..

    ReplyDelete
  6. Cik wan, melakukan pola hidup sehat merupakan cara efektif menghilangkan bekas jerawat

    ReplyDelete
  7. ermm. nak tanyak sikit. yang bedak sejuk dan madu tu kan. perlu tambah air ke? reply cepat :)

    ReplyDelete
  8. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
  9. sy nk tnyee.. berkesan kee kalau uad semue ny.. agak2.. dlm bpe bulan mengambil mse untk membaek pulih?? madu tuu campur nan bdak sejuk.. pastuuu nk tmbh air kee??

    ReplyDelete
  10. nk tny..madu tue nk kena guna madu ape yer..yg biasa2 kt kedai tue boleh tk..??

    ReplyDelete
  11. kak bunga for tips yg pertame tu kene hari2 buat ke? atau pun kene buat 3 kali sehari ke seminggu skali ke 4 kali sehari ke? ape2 ke? mcm2 mane2? tlg bls ea..nak tahu sgt..tq ^_^

    ReplyDelete
  12. Perkongsian yang sangat menarik admin. Menurut kajian dan respon dari pengguna vitamin E, mereka mengatakan bekas parut jerawat serta parut luka hilang dan meninggalkan kulit yang bersih dan cantik selepas mengambil vita E secara oral dan menjadikannya sebagai masker. Ada yang mengambilnya secara konsisten, untuk 3-4 bulan, bukan sahaja parut hilang, malahan jerawat pun dah tak timbul lagi. Saya ada kongsi testimoni mereka di sini, http://bit.ly/1f7OeYq

    ReplyDelete

100,000 PENGOMEN SETIA!!