emel saya di ezzreenn@yahoo.com untuk tempahan makeup

emel saya di ezzreenn@yahoo.com untuk tempahan makeup

Friday, May 3, 2013

Tips Cuci Berus Makeup




      ✿  Assalammualaikum  


     tahu tak betapa pentingnya cuci bersih-bersih berus makeup bila dah guna? sangatlah tak helok bila dah
     reti pakai tapi tak cuci! so ewwww u allss! muka nak cantik like lady gagap tapi berus? ya ampon!!


     kali ni hakak nak share dekat u alls cara-cara cuci berus makeup.. terutama yang selalu mekap atau yang 
     mekap pengantin/customer dan seanteronya. yelah sebab bermacam jenis muka kan. bayangkan.. -..-'



cantek kan berus makeup hakak.. bersih dan sihat bertenaga je 





     senang je nak cuci u alls. tak susah pon.celah gigi je.macam mano hekau sontal ketiak tu, haa camtulah.
     actually ada pencuci khas untuk berus. apatah nama. hakak cari tak jumpa. tapi kalau senang dapat
     guna syampoo baby atau shower cream. 


     mula-mula sediakan satu besen khas untuk letak air. kemudian dah letak air ikot isi padu yang diingini,
     tuang pencuci tadi kat dalam besen tu lepastu kacau atau locak-kocakkan dia dengan mesra sambil 
     senyum lepastu nyanyi "ikan kaloiii, muncul lah kau.. aku nak makan ikan kaloii.."


     lepastu celop berus-berus dalam besen tu lepastu ambil satu berus then korang gosok lembut-lembut
     penuh lemah gemalai dekat tapak tangan . bukan tapak kaki atau perot. lepastu gosok lagi, lepastu 
     gosok secara bulatan lepastu lepastu korang berdiri menari zapin. eh eh ? 


     lepastu tengaok macam dah keluar segala daki, korang basuh dengan air paip. tak kan air pepsi pulak
     kan. haaaaa see . senang je kan.. celah taik gigi je buat. 


    lepastu lap dengan kain. haaa lap macam kau lap badan baby. see. berus pon ada perasaan tau nak
    dimanja, dibelai. so mengada berus ni u alls kalau nak tau. lepastu tu letak lah atas kain untuk lapik dan 
    keringkan ia. biarlah kering sampai betul-betul kering. senang je. macam basuh kasut sekolah je kan.
    cuma beza kasut sekolah kita letak bawah peti ais. sebab? nak cepat kering lepastu kuning-kuning je
    kasut. -..-' 


    

usap dengan penuh bernafsu. muahahah




     bila dah kering, boleh lah guna seperti biasa. haaa barulah best bila dah bersihkan. cantek, cantek jugak.
     berus tu kenalah bersih. no wonderlah banyak jerawat naik..bakteria dah berkampung! omg.


     selamat mencuba. :)





5 20000 orang nak tau RAHSIA bunga!:

  1. wahhhhhhhhh,banyaknya berus dia :D

    ReplyDelete
  2. haha..ok,,nak blajar menari zapin lu baru nak basoh..hadeh

    ReplyDelete
  3. lah pakai syampuu baby je ke?
    sng je nk cuci eh..

    ReplyDelete

100,000 PENGOMEN SETIA!!