emel saya di ezzreenn@yahoo.com untuk tempahan makeup

emel saya di ezzreenn@yahoo.com untuk tempahan makeup

Monday, May 28, 2012

Tips cerahkan Lutut dan Siku

Sejuak giler aku kat opis ni tahap beku.Kemain kuek bonar eh opis yang diorang pasang ni...mau mati kering aku yang dah sediakala kering ni kan...Jam menunjukkan jam 8:10am ...macam biasa ada kat opis tok buat kerja-kerja opis yang sudah tersedia...tapi masa aku banyak kat online ..huahuahua..makan gaji buta kau bunga! ok by!....Topik kita kali ni adalah siku dan lutut..biasa kita dengar "dasar burok siku kau!"..haaa itu pepatah ...maksudnya kedekut ...dah bagi barang dekat orang pastu mintak balek..apa ke haji bakhil ke tu?? Cer korang siku,lutut masing-masing..warna apa? Ada yang corak reafflessiiaaaa ke? ade yang corak bunga kekwa ke? ..warna pulak macam mana? Ada yang warna sesedap menu ke? warna merah-merah belimbing ke hape? whatevooorr!...Dan mestilah kita rasa macam down siket bila siku dengan lutut bercorakkan kawah kan? So kat sini aku share kan tips ni kat korang macamana nak cerahkan siku dengan lutut korang yang korang sayang tu....

Sebenarnya kulit lutut teramatlah berbeza dengan kulit-kulit yang lain..Kulit lutut ni lebih suka ke arah hitam dan kasar..So no wonder dasar lutut!! huahuaha...ok back to story..Dan untuk cerahkan macam mana? Jom kita tengok.. :





 BUAH LEMON 





1- Ambil sebiji buah lemon dan potong dua
2- Ramas buah lemon dnegan penuh bernafsu dekat siku dan lutut 
korang tu dan biarkan basah selama 10 minit
3- Ulang langkah yang sama dekat sebelah pula
4-Korang tenyeh-tenyeh lagi sampai hitam tu hilang :'D ... asyik tak??

SIREH


1- Ambil beberapa helai daun sireh ikot citarasa
2-  Sapu dengan sedikit minyak zaitun dan kapur.. alaaa kapur yang atok-atok korang 
dok tenyeh-tenyeh kat mulot tu...
3- Gosok dekat siku dan lutut dengan berwibawa
4- Amalkan setiap hari ..so kenalah rajin....sampai hilang hitam tu


MINYAK ZAITUN


Oleskan minyak zaitun atau minyak castor yang mengandungi antibakteri dan memberi nutrisi berupa 
vitamin A,B  dan E yang mengembalikan cerahnya warna kulit



LOSEN


contoh

Lepas mandi korang sapu losen tu dekat badan yang mampu menanggalkan sel-sel kulit mati ..Usap dengan penuh lemah gemalai sampai dia meresap ke dalam


SKRUB


Dengan skrub pon boleh try...so dekat mana-mana tempat pon ada skrub kan? so rajin-rajinkan lah diri pergi spa yang teberanak di pelusuk negara ni kalau dah terlampau malas nak buat sendiri :'D

So..selamat mencuba ! GOOD LUCK!













6 20000 orang nak tau RAHSIA bunga!:

  1. wahhh, thanks for tips :) nnti balik rumah nk try la .heeeeeeeeeeeeeee XD

    LATEST ENTRY : Chemistry! Thanks for being nice !

    ReplyDelete
  2. bunga,antara semua ni kan,mana paling berkesan ye?

    ReplyDelete
  3. yang kaedah lemon tu boleh tak kalau cuba untuk hilangkan hitam kat celah paha?

    ReplyDelete

100,000 PENGOMEN SETIA!!